9 Tips Om De Kosten Van Een Pianostemmer Beperkt Te Houden

Gepubliceerd sep. 14, 21
7 min read

Hoe Vaak Moet Een Piano Of Vleugel Gestemd Worden?

Zelfstandige Pianotechnicus En PianostemmerPiano Stemmen? - Pianotechnieken

Piano Stemmen: Hoe Je Je Piano Juist Stemt

Piano Laten Stemmen - Piano AtelierPiano Stemmen - Door Een Certified Piano Tuner In Nederland

Hoe wordt een piano gestemd?
Het stemmen. De pianostemmer stemt een piano volgens een systeem. Allereerst dempt hij in het middenregister waar steeds 3 snaren (die samen een 'snarenkoor' vormen) per toets zitten twee van deze snaren af door een reep vilt tussen de snaren te steken. Dan zet hij de A op 'kamertoon', variërend van 440 tot 442 Hz.

Waarom moet een piano gestemd worden?
De hoofdreden waarom een piano of vleugel gestemd moet worden is het klimaat. Deze verandert met de seizoenen en zo heeft elk seizoen, elke maand en zelfs elke dag een andere temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. Vooral de laatste heeft door het uitzetten en krimpen van hout veel invloed op de stemming.

Kun je een oude piano nog stemmen?
Bent u in het bezit van een 'oude' piano of vleugel en is deze al lang niet meer gestemd? Vaak is een oude piano prima te stemmen. De conditie van het stemblok is van groot belang voor een stabiele stemming.


Pianostemmer - Pianostemmen

Onder deze omstandigheden vallen dingen zoals luchtvochtigheid en temperatuur. Hierdoor zetten sommige elementen van de piano uit of krimpen ze juist. Echter gebeurt dit niet gelijkmatig over alle snaren/toetsen, maar ongelijkmatig. Hierdoor zal uw instrument na verloop van tijd ontstemmen. Muziekhuis Souman beschikt over 4 gediplomeerde pianostemmers die het vak verstaan en vakkundig uw kostbare instrument weer op stemming brengen.

Waarom is stemmen zo belangrijk? Regelmatig stemmen is nodig omdat een valse piano niet prettig klinkt en het nodig is voor het onderhoud van uw piano. Een piano hoeft niet heel vals te klinken als deze lange tijd niet is gestemd. Het kan zijn dat de toon van de hele piano is gezakt.

Wist u dat op uw piano meer dan 18 ton aan spanning staat? De constructie van de piano is zo gemaakt dat hierdoor de optimale klank kan worden bereikt. Zakt die spanning een toongedeelte (bijvoorbeeld 2 ton), dan heeft dat een negatieve invloed op het geluid. Langdurige verwaarlozing kan zelfs leiden tot definitief verlies van de mooie klank van de piano.

Piano Stemmen? De Specialist

Uw piano laten stemmen bij Oostendorp Muziek Om uw uw piano in goede conditie te houden en voor een optimale klank adviseren wij om het instrument twee keer per jaar te laten stemmen. U kunt uw piano laten stemmen door ervaren pianostemmers die werken namens Oostendorp Muziek. Kosten piano stemmen Oostendorp Muziek heeft pianostemmers in dienst en staat in contact met een netwerk van pianostemmers.

Woont u buiten deze regio? Geen probleem, neem contact met ons op en wij zullen u in contact brengen met een stemmer die bij u in de regio werkt. Het tarief kan dan iets afwijken van de standaard € 81,-. Hoe vaak moet een piano gestemd worden? Voor uw vleugel of piano is het het best om een twee keer per jaar gestemd te worden. Hoe vaak moet mijn piano gestemd worden?.

Wanneer u een piano minder vaak laat stemmen is dit vooral minder goed voor de piano op de langere termijn. Langdurige verwaarlozing kan zelfs leiden tot definitief verlies van de mooie klank van de piano - Stemmen en onderhoud. Let hier goed op bij de aanschaf van een oude piano of laat de piano eerst door ons taxeren.

En Wat Kost Het Om Een Piano Te Laten Stemmen?

Helaas voor uw piano horen schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid nou eenmaal bij het weer en is het dus onmogelijk om te voorkomen dat een piano ontstemt. Wel is het mogelijk om de omstandigheden te verbeteren met luchtontvochtigers en luchtbevochtigers om de luchtvochtigheid gelijk te houden. Oostendorp Muziek heeft ook een aantal van deze handig apparaten in het assortiment, bekijk hier onze klimaatregeling. .De pianostemmers van Hugo de Jong Piano’s-Vleugels zijn Hugo de Jong, Ron Meijes , Ruud Legdeur en Jos Ruiters. Zij beschikken over een uitermate goed gehoor en hebben ervaring met het stemmen van verschillende typen en merken piano’s. Onze pianostemmers beschikken bovendien over de juiste apparatuur en hebben de kennis in huis om de piano goedkoop, snel en nauwkeurig te stemmen.

Dit betekent dat wij door regelmatig cursussen te volgen bij de Precision Touch Design Academy Europe (PTDAE) gespecialiseerd zijn in het creëren van een gelijkmatige aanslag en het geven van een mooie klank aan een vleugel..

Piano Stemmen? De Specialist

Pianostemming, Een oude piano laten stemmen vereist de kennis van een expert; als u het zelf doet, loopt u het risico dat de klank niet is zoals u deze voor ogen heeft. Schakel voor een pianostemming een van onze deskundige medewerkers in voor het professioneel laten stemmen van uw piano, tegen geringe kosten (Zelfstandige pianotechnicus en pianostemmer).

Mocht u het niet prettig vinden om de pianostemming bij u thuis uit te laten voeren, kunt u er zelf voor kiezen om de piano in onze showroom in Werkhoven, bij Houten te laten stemmen door onze stemmer. Onze specialisten werken in principe met een vaste prijs om uw piano weer zuiver te laten klinken – zo zijn de kosten voor het laten stemmen van uw piano meteen duidelijk als u ervoor kiest om uw oude of nieuwere piano te laten stemmen. Onderhoud Piano of vleugel.

Het is echter wel belangrijk om de pianostemming door een specialist te laten uitvoeren, die gedegen kennis heeft van het instrument en precies weet welke klank u zoekt. Dat geldt in het bijzonder voor de Bösendorfer-, Steinweg- en Bechstein-piano’s die we voor u stemmen. Dit zijn instrumenten die speciaal gebouwd zijn om lang mee te gaan.

Piano Stemmer Den Haag

Een persoonlijke offerte op laten maken voor een pianostemming, Natuurlijk hebben wij er begrip voor dat u op voorhand wilt weten wat de kosten zijn voor het laten stemmen van uw oude piano of nieuwe vleugel. Daarom hebben we een duidelijk overzicht gemaakt met de kosten van een pianostemming. Heeft u hier vragen over of wilt u een offerte op maat laten opstellen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0343 551577. Stemmen - Piano's.

Voor het taxeren van een piano reken ik € 80 incl. 21%BTW. Ik bespreek dan tot in details de staat waarin de piano of vleugel verkeert en wat er eventueel aan gedaan zou moeten worden of als gaat om een taxatie voor de verzekering van de piano of vleugel, om te weten wat de waarde van uw instrument is.

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, dan mag u natuurlijk geheel vrijblijvend contact met me opnemen.

En Wat Kost Het Om Een Piano Te Laten Stemmen?

Mijn doel met pianostemmen is dat de piano weer prachtig klinkt; alles weer werkt zoals het hoort te werken en jij als klant helemaal tevreden bent. Prijs voor het stemmen van uw piano. Mijn getraind gehoor, oog voor het kleinste detail en gevoel voor het instrument zorgen ervoor dat jouw piano bij mij in vakbekwame handen is.

De piano/vleugel wordt door mij grondig nagekeken en kleine reparaties handel ik ter plekke af. Mochten er reparaties nodig zijn die meer tijd vragen dan maak ik, in overleg met jou, een aparte afspraak. Pianostemmen en pianotechniek is een ambacht. Daarom ben ik lid van de vakvereniging Vv, PN wat betekent: Vereniging voor Pianotechnici Nederland en zijn we aangesloten bij Europiano.

Erik de Pianoman

Perenstraat 167, 2564 RX Den Haag, Nederland
+31624859233
kosten piano stemmen

Regelmatig pianostemmen Het is belangrijk dat u uw piano of vleugel regelmatig laat stemmen (Stemmen van piano's en vleugels). De kwaliteit van de piano en met name die van het stemblok bepalen in grote mate de stemvastheid. Pianostemmen - Pianotechniek. Het aantal keer per jaar dat een piano of vleugel gestemd moet worden is afhankelijk van de speelintensiteit en de stemvastheid en wordt in overleg met u bepaald.

9 Tips Om De Kosten Van Een Pianostemmer Beperkt Te Houden

Een Piano Stemmen, Kan Ik Dat Zelf?Piano Stemmen: Hoe Je Je Piano Juist Stemt
Veelgestelde Vragen Over Piano's En VleugelsPiano Stemmen? De Specialist

U heeft daar zelf dus geen omkijken naar. Op toon trekken Wanneer uw instrument een tijd lang niet is gestemd bestaat de mogelijkheid dat hij weer op toon getrokken moet worden. Zo kunnen wij onze kwaliteit ook op langere termijn garanderen. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Direct een afspraak maken Moet uw piano of vleugel gestemd worden? Neem dan contact met ons op.

Bent u in het bezit van een piano of vleugel? U kunt hem door mij laten stemmen. hoe vaak moet de piano gestemd worden. Dertig jaar geleden begon ik met het repareren en stemmen van piano’s (Piano stemmen: Hoe je je piano juist stemt). Tien jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf. Ik ben een ervaren en betrouwbare pianostemmer en doe dit werk met veel plezier! Bij de firma Bechstein in Berlijn leerde ik de fijne kneepjes van het vak.


Meer van Live optreden

Navigation

Home

Latest Posts

Fotopaal Huren Eigen Logo

Published Oct 04, 22
9 min read

Tap & Tentverhuur - Feesten En Evenementen

Published Jun 14, 22
6 min read

Partytent Huren? Met Opbouw En Bezorgservice

Published May 31, 22
5 min read